| Yazar |
Mesaj |
2ChE

TÜMGENERAL

|
|
|
|
çok etkilendiğiniz ,, sinemaya uyarlanırsa çok beğenileceğini düşündüğünüz kitaplar hangileri? :)
|
|
|
|
_________________ Could you fill in the blanks in my story?!
|
|
|
   |
 |
purplerain
YÜZBAŞI

|
|
| fantastik bilim kurgu tarzındaki kitapların da sinemaya uyarlanabilmesini istiyorum..ama bunu için bütçe lazım tabi..böyle bir uyarlama birkaç yıl önce yapılacaktı aslında öğrenciler arasında we ciddi bir sponsor da bulunmuştu ama o dönemde FRp hakkında hiç olmadık söylemler atıldı ortaya we FRP ile ilgilenenler mağdur olduk..hadi ben çok fazla bu alanda tecrübesi olayan biriyim,sadece kitaplarını okuyorum artık ama pek çok arkadaşım we ben mağdur eidlmiştik..mesela ben sadece üzerinde ejderha rsmi olan bir kitap okuduğum çin insanlar bana tuhaf tuhaf bakmışlardı. daha pek çok şey..yüzüklerin efendisi nasıl sewildiyse,ondan çok daha kaliteli we esas fantastik tarzda olan kitaplara da aynı şans tanınabilir..we inanın beklenilenden de çok büyük bir ilgi görür..çünkü çok yeni bir alan we değişik,artık yeni tarzlar da denenmeli bence,yeni baharatlar öğrenip elimizin lezzetini geliştirebiliriz..we böyle bir girişimin türkiyede olduğunu düşünsenize..ne büyük bir açılım olur bu..
|
|
|
|
 |
    |
 |
nurdan
Üsteğmen

|
|
| öyle ama bütçe işi işte ve de türkiye'de onu yapıcak adam yok, ama zmn zaman güzel yapılan filmler de oluyo hani türkler bence dönem filmlerine odaklansa daha iyi olucak mesela ayşe kulin'in çoğu kitabı film olabilir, saçma sapan konular olucağına gayet de gzl olur.. lisede sevdalinka'yı okurken düşünmüştüm bunu, sulandırmadan yapılırsa çok gzl bişey çıkabilir ortaya.. ama hiçbir zmn filmler kitabı okurken kafanızda canlandırdığınızın aynısını vermiyo, hep hayal kırıklığına uğruyrm ben çok beğenerek okuduğum kitapların filmini izlediğimde nedense..
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
purplerain
YÜZBAŞI

|
|
| ewet o bende de oluyor ..kitabı okuduğunuzda çok farklı izliyorsunuz kitabı we acayip beklentiler içinde oluyorsunuz ama filmi izlediğinizde nası ya bu mudur diosunuz..aam tersi bende yüzüklerin efendisinde olmuştu, 3 kitabı da daha öne okumuştum we filmi daha iyi anladım doğal olarak..çünkü bazen filmlerde atlanmış sahneler oluyor we bu yönetmene göre böyle olmasa da aslında pek çok okuyucun için kilit noktalar..önemli detaylar..bi yerde yönetmenin yaratıcılığına kalıyoruz filmler konusunda..ewet türkiye için tutması zor bir alan fantastik eser uyarlaması ama imkansız değil yine de..gençlere fırst tanınsa bu alanda uğraşıcak çok fazla insan olduğunu düşünüyorum..yine bir öneri, wilbur smith'in 7.papirüs isimli kitabı bence çok güzel we esrarengiz bi film olabilir, bu tarz filmlere meraklı olanların ilgisini çekicektir.. heyecanlı bir film ben kitabı okurken elimden bırakamıyordum,ama yine deminki konu bu hangi ülkede yapılırsa yapılsın, acaba bitince "budur!" mu dedirtir yoksa "bu mudur?" mu dedirtecek işte bu kilit nokta..
|
|
|
|
 |
    |
 |
mülü
BİNBAŞI

|
|
kesinlikle jean christophe grange'in nerdeyse okuduum tüm kitapları sinemalık yaf süper bence zaten kurtlar imparatorluu da sinemaya uyarlanan bi kitabıdır umarım diğerlerinide görebilirim :)
|
|
|
|
_________________ KAM HİIR FROM HİIR İN DI İVİNİNG BOSPORUS BİTUFUL
|
|
| |
    |
 |
ruhi_bunalım
çavuş

|
|
okuduklarımın hiç birinin film olmasını istemiyom zira böyle olunca benım hayalımden farklı oluyo ve sanki tam anlatılmamış gibime geliyo hiç zevk almıyorum..bence kitap olarak kalsınlar
örnek:da vinci şifresi
|
|
|
|
_________________ bu maskenin altında bir yüz var..
ancak benim değil.
ne altında ki kaslardan daha "ben" dir o yüz..
ne de altındaki kemiklerden.
bu maskenin altında etten daha fazlası var
bu maskenin altında bir fikir var
ve fikirler kurşun geçirmez..
|
|
 |
       |
 |
eldodo
er

|
|
| ruhi_bunalım' canı gönülden katıldım.. kitap kitap olarak kalmalı, tadı kaçıyor, okuyanın hayal gücünü oldukça sınırlıyor. çünkü kitap okunmak için yaratılmış eserdir.. neyse kısaca kitaplar film olmasın!
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
T£rkky
BİNBAŞI

|
|
| cin ali serisi olsun o zaman..
|
|
|
|
_________________ Per amore o per forza...
|
|
 |
     |
 |
okki_unspoken
ALBAY

|
|
| hehehe :D ben küçükken ayşegül serisindeki ayşegüle aşıktım :D onun filmi olabilir eskilere götürür beni :P:D:D
|
|
|
|
_________________ hayat basittir zorluyorsa bas ittir olmuyorsa hass.....ktir
|
|
 |
    |
 |
S£lda
TÜMGENERAL

|
|
|
    |
 |
himsa
Asttegmen

|
|
| bn de kitaplar film olmasın diyenerdenim ama merak ediyorum ayşe kulin'in adı aylin'i film olsa nasıl olurdu
|
|
|
|
_________________ fate is partial to repetition, variation and symmetry..
|
|
 |
    |
 |
loverip

KORGENERAL

|
|
| odysseia , görselleri müthiş olurdu...
|
|
|
|
_________________ gizemli adam görünce sille tokat girişirim !
|
|
 |
     |
 |
mukee
TUĞGENERAL

Şehir: FİZİKÇİ_mekanın ne önemi var, mühim olan insanlık!!!

|
|
| yıllar önce okuduğum çok etkilendiğim bi kitap "mavi saçlı kız" film olsa çok süper olurdu...
|
|
|
|
_________________ .: elbet bitecek güneşe hasret günler :.
ömrümün en uzun yolunda sakin sakin yürüdüğümü sanarken,
ömrümün en kısa yolunu koşarak ilerliyormuşum ):
ya ÇARE SİZSİNİZ ya da ÇARESİZSİNİZ !!!
|
|
 |
    |
 |
loverip

KORGENERAL

|
|
benim de söyleyeceklerim var (umut sarıkaya )
:)
|
|
|
|
_________________ gizemli adam görünce sille tokat girişirim !
|
|
 |
     |
 |
dodocan07
Moderator

|
|
Kıtap degılde tarıhı bı olay olarak İstanbul'un Fethinin Filminin yapılmasını ısterım.
okkalı bı sekılde hemde
Dunya Tarıhınde br devrı kapanıp yenısın acılmsaını baslatan ronesans denen olayın gerceklesmesıne sebep olmus bır İmparatorlugun ıkıye ayrılmasına sebep olmus bır olayı hemde bu tarıhın sahıbı olarak yapmamımz gerektıgını dusundugum bı olay
Keşke İstanbul Fethini çekebilsek
ve iddaa ediyorum dünya çapındada acaıp bı ızleyıcı kıtlesı yakalar
|
|
|
|
_________________ ne sen bana benım senı sevdıgım kadar yakın olabıldın ne de ben sana senın benı sevmedıgın kadar uzak kalabıldım.
|
|
 |
       |
 |
|
|