| Yazar |
Mesaj |
mukee
TUĞGENERAL

Şehir: FİZİKÇİ_mekanın ne önemi var, mühim olan insanlık!!!

|
|
|
|
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Mor ve Ötesi finale yükseldi
Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen 53. Eurovision Şarkı Yarışması’nda “Deli” adlı şarkıyla Türkiye’yi temsil eden Mor ve Ötesi grubu finale yükseldi. Final, yarın yine Belgrad’da yapılacak.
Yunan devlet kanalı NET’in spikeri Mathildi Maggira, Mor ve Ötesi’nin şarkısı biter bitmez, hayranlığını Türkçe “Çok güzel yavrum” diyerek dile getirdi...
Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen 53. Eurovision Şarkı Yarışması’nda "Deli" adlı şarkıyla Türkiye’yi temsil eden Mor ve Ötesi grubu, final için yarıştı.
19 ülkeyle birlikte ikinci yarı finalde 3. sırada sahneye çıkan Mor ve Ötesi, 20 bin kapasiteli Belgrad Arena Spor Salonu’nda, yaklaşık 11 bin kişinin önünde canlı performans yaptı.
Parçalarını sunarken sahnede zıplayan gitaristleriyle dikkati çeken Mor ve Ötesi, salonda aralarında Türkler’in de bulunduğu binlerce kişiyi çosturdu.
Yaklaşık 3 dakika süren performans sonunda salonda bulunan seyirciler Mor ve Ötesi’ni ayakta alkışladı. Türk, Azerbaycan, Yunan, Makedon ve İsveç gibi bayraklarının salonda çoğunluğu oluşturması dikkati çekti.
Ümit Ünal tarafından her bir grup üyesinin özelliklerine uygun olarak hazırlanmış siyah giysileriyle, vokal ve gitarda Harun Tekin, basgitarda Burak Güven, bateride Kerem Kabadayı ve solo gitarda Kerem Özyeğen Mor ve Ötesi grubu olarak sahnede parlak bir şov sergiledi.
Mor ve Ötesi, Avrupa Yayın Birliği EBU ve Sırp Resmi Televizyon İstasyonu RTS tarafından organize edilen ve 20 canlı kameranın kullanıldığı yayında, şarkısını sunarken ünlü koreograf Beyhan Murphy tarafından hazırlanan mimik ve jestlerle de ayrıca beğeni topladı.
Şekip Davaz tarafından hazırlanan ve sahnenin arkasını süsleyen kırk hokkabaz görüntüsü, yarışmada seyircilerin gözünde değişik bir görüntü yarattı.
Yarışmayı TRT 1 ve TRT-INT canlı olarak yayınladı.
53. Eurovision Şarkı Yarışması’nda "Deli" adlı şarkıyla Türkiye’yi temsil eden ve yarı finali geçerek finalde yarışmaya hak kazanan Mor ve Ötesi grubunun solisti Harun Tekin, finalde de iddialı olduklarını söyledi.
18 ülkenin yarıştığı ikinci yarı finalden sonra finale kalan 10 ülke basın toplantısı düzenledi.
Finale kalan Türkiye’yi temsil eden Mor ve Ötesi grubunun solisti ve gitaristi Harun Tekin, basın toplantısında, "Finale yükselmek başarı. İddialıydık. Finalde de iyi sonuç elde edeceğimize inanıyorum. Zaten Türkiye’nin finale yükselmesi, son 5 yıldır alışkanlık haline geldi" dedi.
Tekin, finale yükselemeyen diğer ülkelerin üzüntü içinde olduğunu,onlara bu zor anlarında destek olmak ve onları kutlamak istediğini de söyledi. Bunun üzerine salonda bulunan yaklaşık 500 kişi, bu sözleri ayakta alkışladı.Daha sonra yapılan kurada, Türkiye 12. sırayı çekti. Türkiye, 24 Mayıs Cumartesi gecesi, 25 ülkenin katılacağı final yarışmasında, sahneye 12. sırada çıkacak.
İkinci yarı finalde, finale Türkiye’nin yanısıra Letonya, Hırvatistan, Arnavutluk, Portekiz, İsveç, Danimarka, Ukrayna, İzlanda ve Gürcistan kalmışlardı.
|
|
|
|
_________________ .: elbet bitecek güneşe hasret günler :.
ömrümün en uzun yolunda sakin sakin yürüdüğümü sanarken,
ömrümün en kısa yolunu koşarak ilerliyormuşum ):
ya ÇARE SİZSİNİZ ya da ÇARESİZSİNİZ !!!
|
|
 |
    |
 |
mukee
TUĞGENERAL

Şehir: FİZİKÇİ_mekanın ne önemi var, mühim olan insanlık!!!

|
|
efeniim öncelikle mor ve ötesi'ni finale kaldıkları için tebrik ediyorum.inşallah yrn akşam dereceye girerek Türkiye'ye dönerler..
bu başlığın "var mısın iddaaya!!!" forumunda ne işi var diosanız; panoya koyabilmek için mod olduğum forumda açiim die düşündüm
soora baktım solist Harun TEKİN de basın toplantısında "İddialıydık" demiş, e dedim ben de bunu bi kullaniim
>>> hadi bakalım alalım yorumları..
>>ne dersiniz "deLi" ilk üçe girer mi???
|
|
|
|
_________________ .: elbet bitecek güneşe hasret günler :.
ömrümün en uzun yolunda sakin sakin yürüdüğümü sanarken,
ömrümün en kısa yolunu koşarak ilerliyormuşum ):
ya ÇARE SİZSİNİZ ya da ÇARESİZSİNİZ !!!
|
|
 |
    |
 |
macroeyes
BİNBAŞI

|
|
| girmeLi yaa. diğer şarkıLarı ben pek beğenmedim.. mor ve ötesine HeP DesteK TaM DesteK =)
|
|
|
|
_________________ BekLiyorum... ÖyLe bir havada geL ki vazgeçmek mümkün OLmasın.. =)
|
|
 |
    |
 |
spar_k
YÜZBAŞI

|
|
|
_________________ Ne zaman seni düsünsem yasamak güzel Bir bahar bahçesi olur güz bahçeleri En karanliklarda bile uzanir bir el Kendiliginden açar sabaha perdeleri
|
|
 |
     |
 |
uTKu
Administrator

|
|
ben sokmam bu şarkıyı ilk 3e...
ama dün akşamki finali kurtların reklam aralarında göz ucuyla izledim, diğerleriyle kıyaslayınca ilk sırada olmasa bile ufak çaplı bi derece alması muhtemel... diyorum ben!
|
|
|
|
_________________ не отожмите педаль газа если двигатель не горяч...
|
|
 |
        |
 |
S£lda
TÜMGENERAL

|
|
| bende pek beğenmedim kalitesiz bir müzik gibi kulağa hiç hoş gelmiyor
|
|
|
|
    |
 |
uTKu
Administrator

|
|
| seneye ümit besen katılsın!
|
|
|
|
_________________ не отожмите педаль газа если двигатель не горяч...
|
|
 |
        |
 |
joey
çavuş

|
|
 |
    |
 |
<aslı>
Moderator

|
|
 |
    |
 |
macroeyes
BİNBAŞI

|
|
7. oLduk.. diğer şarkıLara oranLa bizimkiLer on numaraydı bence kim ne derse desin benim için mor ve ötesi 1. dir =P
|
|
|
|
_________________ BekLiyorum... ÖyLe bir havada geL ki vazgeçmek mümkün OLmasın.. =)
|
|
 |
    |
 |
TiTus
YÜZBAŞI

|
|
ibrahim tatlısesi gönderip çok konuşalım,sabuhayı söyletelim..
şaka bir yana, bu saçma salak puanlama ile alay edelim,değerleri sanat adamlarımızı tanıtıyoruz dünyaya biliyorum ama artık yeter.
rimi rimi leyler geri dönsün..
bu arada hepimiz ermeniyiz fiyaskosu hala devam ediyor. 10 puanı salladık onlara..
|
|
|
|
_________________ Birinci vazifemiz evvelen kendi nefis yükümüzü ıslahtır vesselâm.
Yâre çok sûzişler eylemek istedi gönül, ne var ki hengâmı fırsatta zebana lâl olmak düştü.
|
|
|
    |
 |
aameth
BİNBAŞI

|
|
açıkcası bende öyle düşünüyordum ilk etapta ama bugün gördüğüm bi yoruma hak verir gibi oldum, diyordu ki "muhtemelen %99umuz azerbaycana verdik oyumuzu"...
e şimdi biz azerilere verdik 12puanı ama geri kalan puanlar ne olcak? doğal olarak en fazla oyu alan (az da almış olsa çok da almış olsa ikinci ikincidir) diğer oy verilen ülkelere gidecek. bu durumda ne kadar ermeni vatandaşımızın olduğunu düşünürsek ermenistanın 2. olması doğal...
değil mi?
bir de puanlama sistemine suç atıyoruz hep, işte komşular komuşları kayırıyor, rusyanın bi çok çocuğu var, hatta torunu, dolayısıyla birinci olması doğal bilmem ne.
evet haklı bi yorum, ama sen gerçekten güzel bi parça gelirsen oyunu alır ve birinci olabilirsin. Örnek: sertap erener, yıl 2003... ozaman bu ülkeler var mıydı, vardı... e nasıl birinci olduk ozaman? dolayısıyla ilk önce katıldığımız şarkıya eleştirilerimizi yapmamız gerekiyor.
baştan belliydi zaten bu şarkıyla olmayacağı, müziğe bak, sözlere bak, kel alaka, olmaz tabi... ve de bi şarkının en önemli kısmı nakarattır, nakarat dışında güzel gelip, nakaratta işi batırırsan da böyle olur.
sen iyi bir şarkıyla gelmessen herkes kendi komşusunu kayırmaya devam eder ve de sen aradan sıyrılamazsın...
|
|
|
|
_________________ Üç tür yalan vardır; yalan, kuyruklu yalan ve istatistik.
|
|
 |
   |