Mesaj Panosu
PORTALA GIDER!! FORUMA GIDER!!!
Pano Kılavuzu  •  Arama  •  Seçenekler  •  Gruplar  •  Hesap Aç  •  Hesabınız  •  Kişisel Mesajlar  •  Oturum Aç
Takvim 

Sonraki başlık »
« Önceki başlık

Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »
Yazar Mesaj
fatih
Administrator

turkey.gif
MesajTarih: Pzr 15 Haz, 2008 19:40  Mesaj konusu:  Başörtülüysen sana herşey yasak! Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön
ImageÖSS öncesi çocuklarını yalnız bırakmak istemeyen başörtülü anneler Marmara Üniversitesi'nde şokla karşılaştı. Okulun güvenlik görevlileri 'Başınızı açın öyle girin' dedi

Bazı anneler örtülerini çıkararak çocuğunu içeride beklerken, bazı anneler ise örtülerini çıkarmayı redderek dışarıdaki kaldırımlarda bekledi.

Türkiye'de 1 milyon 530 bin adayın katıldığı ÖSS sabah 09.30'da başladı. Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'ne gelen adaylar da sınav giriş belgelerini yetkililere göstererek içeri girdi. Sınav prosedürü gereği başörtülü adaylar ise örtülerini çıkardıktan sonra içeri alındı. Aynı uygulama adayların anneleri için de uygulanmak istendi. Büyük bir heyecanla çocuklarını sınav merkezine getiren anneler "Örtünüzü çıkarmalısınız" sözleri ile hüsran yaşadı. Ne yapacaklarını şaşıran kadınlar büyük üzüntü yaşarken olaya şahit olan ve biraz sonra sınava girecek çocukların moralleri altüst oldu. Bu durum karşısında kimi öğrenci sınava girmek bile istemezken annesinin ısrarı ile sınav salonuna gitti. Güvenlik görevlilerinin talimatı ile örtüsünü çıkaran bir kadın koşa koşa içeri girdi ve çocuğunun yanına gidebildi.

Çocukları ile birlikte gelen ancak başörtüleri nedeniyle içeri giremeyen veliler kampus önündeki kaldırımlarda beklemek zorunda kaldı. Yanlarında getirdikleri Kur'an-ı Kerim, cevşen ve dua kitaplarını okumaya başlayan kadınlar çocuklarının başarılı olabilmesi için bol bol dua etti.

Yaşadıklarına tepki gösteren veliler, önceki yıllarda kampus bahçesine kadar girebilmelerine rağmen, şimdi alınmamalarını Anayasa Mahkemesi'nin son kararına bağladı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan başörtülü veliler, sabah çocukları ile birlikte kampus girişine geldiklerini ancak başörtülü olmaları nedeniyle içeriye alınmalarına üzüldüklerini söyledi.

Yaşadıkları karşısında çok sinirlendiğini kaydeden bir başörtülü veli tepkisini şöyle dile getirdi: "Bu durum böyle devam edemez. Lütfen yetkililer bu konuda acımızı duysunlar. Ben veli olarak örtülüyüm, inancım gereği örtülüyüm. Çocuğumu içeriye kadar sokamıyorsam bu memleket ne hale gelmiş. Ne olursunuz artık bu kavgayı bitirsinler. Hiçbir şekilde politik ve siyasi niteliğimiz yok bizim, sadece örtümüz var ve inancımız gereği var. Ben şuraya kadar giremedim, çocuğuma güle güle diyemedim ve lanetler yağdırdım. Olacak iş mi bu? Ben veliyim sonuçta. Lütfen bu sorun artık bir şekilde halledilsin ve bizlerin de bu acısı dinsin artık."

Üçüncü oğlunu sınava getirdiğini söyleyen bir başka başörtülü veli de dört yıldır aile olarak üniversite heyecanı yaşadıklarını ifade ederek şöyle konuştu: "Bundan önceki senelerde okul bahçesinde oturdum bekledim. İçeriye alınmamazlık gibi bir durumla da hiç karşılaşmadım. Ama bu olay çocuğumu hakikaten etkiledi. Çocuğum içeriye girerken canı sıkıldı, geri döndü, yüzü asıldı. Bu durumun düzelmesini umutla bekliyoruz. Bizlerin kampus bahçesine alınmamasında Anayasa Mahkemesi'nin son aldığı karın etkili olduğunu düşünüyorum. Mevlam neyler, neylerse güzel eyler. Vardır bir şey mutlaka da düzelecektir diye de ümit ediyorum. Ümidimi hiçbir zaman yitirmedim."

Bir veli ise konuyla ilgili en güzel cevabın susmak olduğunu ifade ederek, "Ben susarak tepkimi dile getiriyorum.Susuyorum ben." diyebildi.

CİHAN

Aslan Cinsiyet:Bay Bufalo Gizlifatih kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret et
CeLL_OoO
YÜZBAŞI

turkey.gif
MesajTarih: Pzr 15 Haz, 2008 19:42  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Bu kadar da abartılmaz ama artık....

Akrep Cinsiyet:Bay Ejderha ÇevrimdışıCeLL_OoO kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
loverip
Uyarı : 5
KORGENERAL

turkey.gif
MesajTarih: Pzr 15 Haz, 2008 19:48  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

en sağdaki çömen adamın yanındaydım
harbi harbi saat 09.10 civarı bu foto konudan sapmamak gerekirse
büyük ayıp edilmiş bu ülke yıllarca bu büyük çifte standartla boğuşmakta zaten sadece yılda bir kes öss sınavında gözler önüne serilmemeli.
her daim geçerli bir çifte standart bu.

Terazi Cinsiyet:Bay Ejderha Çevrimdışıloverip kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
sui generis
KORGENERAL

turkey.gif
MesajTarih: Pzr 15 Haz, 2008 20:33  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

sacmalık ama alıstık

Seni bir civi gibi caktim / cünkü beynime / ve toplayip butun kerpetenleri attim denize

Cesurlar bir gün ölür korkaklar hergün

Bende mecnundan füzun aşıklık istidadı var aşık-ı sadık benem mecnunun yalnız adı var

Balık Cinsiyet:Bay Domuz Gizlisui generis kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
S£lda
TÜMGENERAL

turkey.gif
MesajTarih: Pts 16 Haz, 2008 08:35  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

sui generis demiş ki:
sacmalık ama alıstık

maalesef

Aslan Cinsiyet:Bayan Domuz ÇevrimdışıS£lda kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
ramonypp
onbaşı

turkey.gif
MesajTarih: Pts 16 Haz, 2008 11:04  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

azına atatürkün adını alanların yapmadığı kalleşlik kalmadı alıştık artık gün gelir devran döner bu kadar insanı kinle doldurmanın bi anlamı yok ülke hepimizin milli değerlerimizde hepimizin

Yengeç Cinsiyet:Bay Ejderha Çevrimdışıramonypp kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
ramonypp
onbaşı

turkey.gif
MesajTarih: Pts 16 Haz, 2008 15:14  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

bide tüm resimler büyük bu niye küçük

Yengeç Cinsiyet:Bay Ejderha Çevrimdışıramonypp kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
karaali
TUĞGENERAL

turkey.gif
MesajTarih: Sal 17 Haz, 2008 01:54  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

kınanası bi durum.. bu kamusal alanın da tarifini tam yapsınlar da herkes rahat etsin.. idarecilerin keyfiliğine göre hürriyet alanları belirleniyor.. ne kadar da demokratik (!)

İkizler Cinsiyet:Bay At Çevrimdışıkaraali kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
S£lda
TÜMGENERAL

turkey.gif
MesajTarih: Sal 17 Haz, 2008 08:02  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

yanlız dengesiz bir durum daha söz konusu.Benim sınava girdiğim okulda başörtülü öğrencileri içeri aldılar ama bazı okullarda almadılar

Aslan Cinsiyet:Bayan Domuz ÇevrimdışıS£lda kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
karaali
TUĞGENERAL

turkey.gif
MesajTarih: Sal 17 Haz, 2008 15:37  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

zaten belirsizlik keyfiliği doğuruyor..

hoş; anayasa tarafından yetki alanı kesin olarak belirlenmiş kurum bile yetkilerini genişletti hatta yetki gasbına girdi yaa.. neysee; bu da işin Türkiye boyutu maaalesef..

İkizler Cinsiyet:Bay At Çevrimdışıkaraali kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
ruh hastası
onbaşı

germany.gif
MesajTarih: Pts 23 Haz, 2008 12:24  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

yds sınavına marmara eğitimde girdim annem ve nişanlım dışarda beklemek zorunda kaldılar ne tuhaf bir durum bilseniz

Tolstoy

Cinsiyet:Bay  Çevrimdışıruh hastası kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Mekansız
er

turkey.gif
MesajTarih: Pts 25 Ağu, 2008 14:05  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

İçeri alınmayanların büyük bölümü başörtülü değil türbanlı (nam-ı diğer şulebaş). Türbansa, dinimizi Hristiyanlaştırmak için kullanılan bir araç. Üstelik rahibe başlığından alıntı. Ayrıca İslam'da bilinenin aksine başörtüsü yoktur. Nur Suresi'nin 31. ayetinde kadınlara başın değil göğüslerinin örtülmesi emredilmiş. Kısacası Kur'an edep yerleri olan göğüs ve cinsel organlar arasındaki bölgenin örtülmesini emretmiştir, başın örtülmesini değil. Kur'an okuduğum bilmekteyim.

İkizler Cinsiyet:Bay At ÇevrimdışıMekansız kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
fatih
Administrator

turkey.gif
MesajTarih: Pts 25 Ağu, 2008 14:12  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Yahu senin gibi kaçtanesi geldi geçti bu forumdan hala türban dinimizi hristiyanlaştıran bir araç diyorsun.Üstelik rahibe başlığından alıntymış.Kesin Mısırdan falan gelmede dersin yakında..Arkadaşlar fetvayı verdi saygı değer arkadaşımız İSLAMDA BAŞÖRTÜSÜ YOKMUŞ!!!.
Tamam o zaman sen söyle ailendeki yakınlarına sadece göğüsleriyle cinsel organları arasındaki yerleri kapatsınlar öyle dolaşsınlar.Üstte straplez altta mini minnacı bir etek hee sadece cinsel organlara kadar olan yerler kapancak hee fetvana göre öyle olması gerekiyor saygıdeğer din alimi arkadaşımızı..