Mesaj Panosu
PORTALA GIDER!! FORUMA GIDER!!!
Pano Kılavuzu  •  Arama  •  Seçenekler  •  Gruplar  •  Hesap Aç  •  Hesabınız  •  Kişisel Mesajlar  •  Oturum Aç
Takvim 

Sonraki başlık »
« Önceki başlık

Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »
Yazar Mesaj
uTKu
Administrator

netherlands.gif
MesajTarih: Cmt 21 Haz, 2008 15:52  Mesaj konusu:  Ve yarı finaldeyiz!!! Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön
Image
Türkiye Euro 2008'de yarı finalde
Avrupa Şampiyonası’nda nefesleri kesen maç sonunda penaltıların ardından Hırvatistan’ı 4-2 yenen Türkiye yarı finalde Almanya'ya karşı oynamaya hak kazandı.
2008 Avrupa Şampiyonası çeyrek final maçında A Milli Takımımız, normal süresi golsüz eşitlikle, uzatma devreleri 1-1'lik eşitlikle biten maçta penaltı atışları sonucunda Hırvatistan'ı 4-2 yendi ve yarı finalde Almanya'nın rakibi oldu.

Karşılaşmanın uzatma bölümü de karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere bitince maç penaltı atışlarına kaldı.

Hırvatistan adına Rakitiç, Modriç ve Petriç penaltı atışlarından yararlanamazken Srna atışı gole çevirdi. Petric'in kullandığı penaltıyı müthiş bir şekilde kuratarn Rüştü, herkesi sevince boğdu ve Hırvatistan'ı kupada saf dışı bıraktı. Türkiye adına Arda, Semih ve Hamit penaltı atışlarını gole çevirince, 3-1'lik skorla Türkiye, yarı finale kalan takım oldu. Penaltı atışları sonrası tüm futbolcular sahada tek yürek oldu.

Viyana Ernst Happel Stadı'ndaki maça iki takım da atak başladı. 5. dakikada milliler Hamit'in sert şutuyla tehlike yaratırken, aynı dakika içinde bu kez Hırvatlar Sabri'nin hatasıyla önemli bir pozisyonu değerlendiremediler. Türkiye orta alandaki baskılı futboluyla oyun üstünlüğünü sağlamasına karşın, en net pozisyonda Modric'in kale önünden yaptığı vuruş üst direkten döndü.

Hırvatistan ilk 20 dakikanın ardından oyunda dengeyi kurdu ve özellikle sol kanattan millilerin kalesine yüklendi. Pas yaparak ve uzaktan şutlarla pozisyon arayan Türk Milli Takımı da bu girişimlerinden sonuç alamadı ve devre golsüz geçildi.

İkinci yarının ilk tehlikeli atağını da Hırvatistan gerçekleştirdi. Gökhan Zan ve Amre Aşık'ın hatasında kale çizgisi önünde oluşan karambolde rakip takım bir kez daha golden oldu. Bu bölümde üstünlüğünü kabul ettiren Hırvat takımının 57. dakikada Kranjcar ile girdiği poziyon Rüştü'nün ellerinde kaldı. İlk kornerini 62. dakikada kullanan milli takım, bu kez 70. dakikada Rakitic ile rakibine bir pozisyon daha verdi. Teknik direktör Fatih Terim 75. dakikada Mehmet Topal-Semih değişikliğine giderken 90. dakikada Modric'in vuruşu yine Rüştü'de kalınca maçın normal süresi golsüz bitti ve uzatma dakikalarına geçildi.

Uzatmaların 5. dakikasında Tuncay'la tehlike yaratan milli takım, 100. dakikada Semih, 102. dakikada da yine Tuncay'ın vuruşlarında çerçeveyi bulamadı. Türkiye'nin topa daha çok sahip olduğu uzatmaların ilk devresinin ardından, son 15 dakika bitmek üzereyken 119. dakikada Klasnic'in golüyle Hırvatistan 1-0 öne geçti. Umutların bittiği anda sahneye çıkan Semih uzatmaların son saniyesinde maçı penaltılara taşıyan golü attı: 1-1.

Penaltı atışlarında Hırvatistan adına Rakitiç, Modriç ve Petriç vuruşlardan yararlanamazken Srna atışı gole çevirdi. Türkiye adına Arda, Semih ve Hamit penaltı atışlarını gole çevirince, 3-1'lik skorla Türkiye tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükseldi.

2002 Dünya Kupası'ndan sonra milli takım düzeyinde ikinci kez son 4'e kalan milliler, yarı finalde Almanya ile mücadele edecek. A Milli Takım'da 25 Haziran Çarşamba günü Basel'de oynanacak bu maçta kart cezalıları Volkan, Tuncay, Arda ve Emre Aşık forma giyemeyecekler.

» EURO 2008 ÖZEL: Gruplar, fikstür, puan durumları...

HIRVATİSTAN: 1 - TÜRKİYE: 3 (PENALTILAR)
Stat: Ernst Happel
Hakemler: Roberto Rosetti xx, Alessandro Griselli xx, Paolo Calcagno xx (İtalya)
Hırvatistan: Pletikosa xxx, Pranjiç xxx, Simuniç xx, Robert Kovac xx, Corluka x, Niko Kovac xx, Modriç xx, Rakitiç x, Kranjcar xx (Dk. 65 Petriç xx), Srna xx, Oliç xx (Dk. 97 Klasniç xx)
Türkiye: Rüştü xxxx, Hamit xxx, Gökhan Zan xxx, Emre Aşık xxx, Hakan Balta xxxx, Mehmet Topal xx (Dk. 76 Semih xxxx), Sabri xxx, Tuncay xxx, Arda xxx, Nihat xxx (Dk. 118 Gökdeniz ?), Kazım xx (Dk. 60 Uğur xxx)
Goller: Dk. 119 Klasniç (Hırvatistan), Dk. 120 Semih (Türkiye)
Sarı Kartlar: Dk. 27 Tuncay, Dk. 49 Arda, Dk. 88 Uğur, Dk. 107 Emre Aşık (Türkiye)

MAÇTAN DAKİKALAR
5. dakikada Nihat'ın geri pasında topun gelişine Hamit'in yaptığı sert vuruşta, top yandan auta çıktı.

6. dakikada Sabri'nin hatalı pasında Srna topu kaptı ve altıpas içindeki arkadaşına çıkardı. Araya giren Mehmet Topal topu uzaklaştırdı ve tehlikeyi önledi.

18. dakikada Modriç'in ceza alanına yaptığı ortada, uzak direkteki Oliç'in topa yakın mesafeden vuruşunda, üst direkten dönen meşin yuvarlağa bu kez uygun durumda bulunan Kranjcar kafayla vurdu ve top üstten auta attı.

25. dakikada Kranjcar'ın sol taraftan ceza alanına yaptığı ortada, topa kaleci Rüştü, Oliç'ten önce müdahale ederek uzaklaştırdı.

34. dakikada Tuncay'ın ceza alanında düşürülmesinde hakem 'devam' işareti verince, Fatih Terim, Hırvatistan Teknik Direktörü Biliç ile tartıştı.

38. dakikada Mehmet Topal'ın yaklaşık 35 metreden attığı sert şutta, meşin yuvarlak direği sıyırarak auta gitti ve maçın ilk yarısı 0-0'lık skorla tamamlandı.

51. dakikada Gökhan Zan'ın hatalı kafa pasında kaleci Rüştü'den önce araya giren Oliç, kafayla kaleye gönderdi. Emre Aşık'ın uzaklaştırmak istediği top yine bu futbolcunun kafa vuruşuyla kale çizgisine paralel gidince, topu Hakan Balta uzaklaştırarak, tehlikeyi önledi.

57. dakikada Modriç'in arapasında topla ceza alanına giren Kranjcar'ın şutunda, top kaleci Rüştü'de kaldı.

70. dakikada Rakitiç ile Oliç'in verkaçında topu önünde bulan Rakitiç'in ceza alanı içinden attığı şutta, top üstten auta çıktı.

72. dakikada Rakitiç'in ceza alanına ortaladığı topa uzak direkte Oliç kafayı vurdu. Meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

84. dakikada Srna'nın yaklaşık 25 metreden serbest atıştan gönderdiği topu, kaleci Rüştü güzel bir planjonla kornere çeldi.

89. dakikada Modriç'in ceza alanına ortaladığı topa ön direkte yatarak vuran Oliç'in şutunda top, kaleci Rüştü'de kaldı.

90. dakikada kazanılan serbest vuruşu Srna kullandı. Bu futbolcunun yaklaşık 25 metreden kaleye gönderdiği sert şutta, topu kaleci Rüştü 2 hamlede kontrol etti. Karşılaşmanın normal süresi golsüz tamamlandı.

95. dakikada Tuncay çalımlarla ceza alanına girdi. Bu futbolcunun sıfıra inerken attığı sert şutta, filelere gitmekte olan topu, kaleci Pletikosa son anda kornere çeldi.

100. dakikada Semih'in ceza alanı sağ çaprazından attığı sert şutta, top üstten az farkla auta çıktı.

102. dakikada Arda ile verkaç yapan Tuncay'ın yaklaşık 20 metreden attığı sert şutta, meşin yuvarlak direği sıyırarak auta gitti.

119. dakikada Modriç'in ceza alanına ortaladığı topa Klasniç yakın direkte kafayı vurdu ve takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

120. dakikada Rüştü'nün uzun degajında topu önüne alan Semih'in ceza alanı içinden yaptığı vuruşta, top köşeden ağlarla buluştu ve skor 1-1 oldu

En son uTKu tarafından Cmt 21 Haz, 2008 16:01 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi.
Balık Cinsiyet:Bay Bufalo ÇevrimdışıuTKu kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderYIMMSNMICQ
sui generis
KORGENERAL

turkey.gif
MesajTarih: Cmt 21 Haz, 2008 15:57  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

e final de olur inşallah

Seni bir civi gibi caktim / cünkü beynime / ve toplayip butun kerpetenleri attim denize

Cesurlar bir gün ölür korkaklar hergün

Bende mecnundan füzun aşıklık istidadı var aşık-ı sadık benem mecnunun yalnız adı var

Balık Cinsiyet:Bay Domuz Gizlisui generis kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
uTKu
Administrator

netherlands.gif
MesajTarih: Cmt 21 Haz, 2008 15:58  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

arkadaşlar yarı final maçına dair tahminleri, kadro beklentilerini, eleştirileri vs burda devam ettirelim...

Balık Cinsiyet:Bay Bufalo ÇevrimdışıuTKu kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderYIMMSNMICQ
sui generis
KORGENERAL

turkey.gif
MesajTarih: Cmt 21 Haz, 2008 16:00  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

olur tabi ama ben cok yazdım tahmin sonra devam ederim

Seni bir civi gibi caktim / cünkü beynime / ve toplayip butun kerpetenleri attim denize

Bende mecnundan füzun aşıklık istidadı var aşık-ı sadık benem mecnunun yalnız adı var

Balık Cinsiyet:Bay Domuz Gizlisui generis kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
CeLL_OoO
YÜZBAŞI

turkey.gif
MesajTarih: Cmt 21 Haz, 2008 16:12  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

hee bak aklıma geldi qene bi çıldırdım..
bana aklı basında olan hiç bi insan sabrinin oyunculuğu hakkında konusamazz..arkadasım bir yaparsın,2 yaparsın, heycanlanırsın kötü wurursun..kabul ama 120 dk da kötü oynanmaz kii...
adam basımdakitüm sacları döktürttü yahuu..
biliyorum baska saq bek yok ama bu adamla da bu iş olmazzz

Akrep Cinsiyet:Bay Ejderha ÇevrimdışıCeLL_OoO kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
loverip
Uyarı : 5
KORGENERAL

turkey.gif
MesajTarih: Cmt 21 Haz, 2008 16:47  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

-duydunmu looo yarı finale çıktık
+neyin yarısı finale çıktı
+takımın la takımın
-diğer yarısı nirdE?
+sakat ve cezalı
-abariii

Terazi Cinsiyet:Bay Ejderha Çevrimdışıloverip kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
sui generis
KORGENERAL

turkey.gif
MesajTarih: Cmt 21 Haz, 2008 17:04  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

loverip demiş ki:
-duydunmu looo yarı finale çıktık
+neyin yarısı finale çıktı
+takımın la takımın
-diğer yarısı nirdE?
+sakat ve cezalı
-abariii

hikiki

okki_unspoken
ALBAY

turkey.gif
MesajTarih: Cmt 21 Haz, 2008 17:53  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

bizim takımın oyun standartı belli ilk yarı berbat oyunu ile adamı kanser eder ikinci yarı son dk golleri ile adamı kalpten götürür ama öylede böylede maçı alırr yanlızzzz almanya hayvan gibi oturmuş bir takım ve çok tecrübeli ayrıca eksikleri de yok bizde nihat ın almanya maçına oynaması zormuş ve ayrıca arda tuncay emre aşık emere belezoğlu servet de yok çok zor bir durumda takım şu anda ama en azından buraya kadar gelip bu zorluklara rağmen bize bu duyguyu yaşattılar onlara teşekkürler..

Aslan Cinsiyet:Bay Ejderha Çevrimdışıokki_unspoken kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
sui generis
KORGENERAL

turkey.gif
MesajTarih: Cmt 21 Haz, 2008 18:32  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

nihatta oyanmacayakmıs
servette zor iyileşir gibi görünüyüro

o zaman kadromuz söyle olur
rüştü
sabri mehmet topal emre asık hakan balta

hamit aurelio ayhan ugur boral

kazım semih

sui generis
KORGENERAL

turkey.gif
MesajTarih: Cmt 21 Haz, 2008 18:45  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Hitzlsperger, Alman milli takımının İsviçre'deki kampı Tenero'da yaptığı açıklamada, "Türkler bana bu kez çok durgun gibi göründüler. Buna rağmen dikkatli olmalıyız. Çünkü aslında Almanların bir özelliği olarak bilinen uzatma dakikalarında güçlü oynama yeteneğine sahipler. Türkler ancak otobüse bindiklerinde yenilmiş olacaklar" demiş

töbe töbe neden hesaba bizim otbuste bile gol atacagımızı katmamıs :P

fatih
Administrator

turkey.gif
MesajTarih: Cmt 21 Haz, 2008 19:17  Mesaj konusu:  (Başlık yok)</